Hets

Jag har inga kommentarer för gårdagens matintag. Efter att jag hade skrivit senaste blogginlägget var det bara hets hets hets!

Helgen som gått

Vilken jävla helveteshelg det här har varit. Jag tappade kontrollen helt och igår spårade jag ur totalt. Åt godis, mat och drack massor av juice. Det har ju såklart lett till att jag gått upp massor i vikt så den här veckan börjar jag om igen. Jag ska er till mitt gamla BMI och jag skiter i hur många motgångar jag stöter på. Jag ska göra som jag och F pratade om i fredags, hålla mig borta från hemmet så mycket som möjligt för att inte misslyckas. Den tiden som jag undviker att gå hem ska spenderas på gymmet. När jag måste göra läxor ska jag sitta kvar i skolan och göra dem. Men absolut ingenting ska få förstöra det här. Ingenting ska komma i vägen mellan mig och min lycka.

Trots att misslyckanden har den här dagen varit bra (bortsett från den biten av smörgåstårta jag åt). Jag har ätit omelett gjord på två ägg med kantareller i och så har jag tränat i tre timmar idag. Först skulle jag gå ett vabligt medelpass men ledaren var borta så det var ersatt med medel puls. Många härliga kalorier brändes där. Sedan brände jag cirka 200 kalorier i gymmet. Det bästa av allt är att när jag skulle gå ifrån gymmet såg jag att ett medelpass precis skulle börja så jag gick dit också. Trodde på allvar att jag skulle dö på både pulspasset och sista passet men nu känns det bra.

Äckel

Fy fan vad jag har tryckt i mig en massa skit idag. Vill inte se min vikt imorgon.

Tyckte bara att jag behövde säga det. :(

Avbruten fasta

Hejsan.

Igår eftermidag avbröt jag min fasta. Jag hade då fastat i närmare fyra dygn men bara gått ner fyra eller fem hekto. Dessutom hade jag gått upptre hekto när jag vägde mig imorse. Det är nog ganska logiskt egentligen eftersom man fyller på med vätska osv men ändå. Nu måste jag kämpa för att hålla motivationen uppe. Jag ska gå ner till mina gamla vikt. Det finns inget annat alternativ. Idag ska vi iaf äta sushi här hemma och jag är lycklig. För det första är det min favoriträtt men det är också nyttigt så jag slipper den feta fredagsmaten som brukar serveras.

Träffade F och fikade en stund idag. Det var trevligt även om jag var tvungen att åka hema redan efter en timme. Jaja, det kommer fler tillfällen. :)

Orkeslös

Den här dagen i riktigt jävla jobbig. Jag skulle gå väldigt långt för att få trycka i mig allt fett jag kan komma över just nu. Det känns inte som att jag kommer klara den här dagen men det måste gå. Det låter sjukt men det är faktiskt jobbigare att fasta när vädret är dåligt, humöret tryter och skolan stressar sönder mig. Det här är precis en sådan situation då jag brukar hetsäta. Men nu går det inte. Det är emot min stolthet att bryta en fasta när jag till och med har berättat för mamma att jag ska göra det.

Tack och lov för mitt stolthetstänkande, annars hade jag inte klarat att fasta varken den här eller förra veckan.


Blandade känslor

Jag är otroligt kluven just nu. På ett sätt är jag lycklig för jag har bara tre kilo kvar till min gamla vikt. Å andra sidan är jag olycklig eftersom de tre kilona känns så otroligt långt borta. Jag kommer aldrig nå dit. Nu har jag fastat i två dagar men jag har bara förlorat fem hekto. Det innebär att jag måste fasta idag och kanske imorgon också för att den här fastan inte ska kännas helt bortkastad. Men jag orkar inte. Det känns som att jag bara kommer gå upp all vikt igen om några dagar och då är jag tillbaka på ruta ett. Att leva det här livet är bara för jobbigt. Men det måste gå. Äntligen har jag lyckats skymta mina kära höftben igen så jag kan bara inte ge upp nu. Ge upp allt jag någonsin strävat efter.

Hoppas att jag klarar den här dagens fasta. Det är så fruktansvärt jobbigt när jag är hemma hos mamma.

Ett hekto

Jag kan inte påstå att jag blev glad imorse när jag ställde mig på vågen efter en dags fasta och såg resultatet. Jag hade gått ner ett ynka hekto. Förhoppningsvis är det så det brukar vara efter en dags fasta men det kan väl omöjligt gå lika illa idag. Man kan ju inte avstå helt från mat i några dagar för att sammanlagt gå ner ungefär två hekto.

Strunt samma. Idag hade jag åtminstone sovmorgon tills efter lunch så jag passade som sagt på att bekanta mig med gymmet. Jag brände nog inte mer än 200 kalorier men jag börjar förstå mig på maskinerna och tränade mycket styrka. Jag vill ju inte bara gå ner i vikt, vill gärna få tillbaka lite av min vältränade kropp också. Det kanske var ett misstag att sluta med dansen. Man får så fina muskler av att dansa.


Pro ana

Oj, nu blev det tre inlägg på väldigt kort tid men det känns nödvändigt. Jag satt just och funderade lite kring det här med pro ana. Vad är egentligen en pro ana? Vem är det och vad innebär det egentligen? Jag kan tänka mig att min blogg framstår som en sådan blogg men i själva verket vill jag inte beblandas med den "kulturen" eller vad man kan kalla det. Det jag skriver om är det som finns i mitt huvud för stunden men eftersom jag har ett stört tankesätt är det kanske inte så konstigt om bilden av min egen sjukdom romantiseras trots att jag egentligen vet hur vidrigt det är att leva med det här. Är man pro ana om man inte vill blir frisk (som jag) eller är det bara ett tecken på att man har sjunkit så lågt det går och att det kommer bli grymt svårt att ta sig upp igen?

Dessutom har jag undrat över vad som egentligen föraktas med dessa tjejer. Det sägs att de som är pro ana inte har problem. Men någon som är "för anorexia" måste väl rimligtvis må riktigt dåligt? När jag läser alla de bloggar som finns mår jag illa. De här tjejerna måste vara minst lika sjuka som någon anna med skillnaden att de inte har insett det än. De lever i en dimma och har ingen riktig sjukdomsbild.

Strunt samma, nu blev det här väldigt osammanhängande och jag vet inte vad syftet med det här flummet var. Hur som helst så blir jag inte klok på den här diskussionen och behövde skriva av mig lite. Återkommer om jag kommer på någon bra slutsats av de här funderingarna.

God natt igen.

Träning

Just det. Jag glömde nämna att jag ska träna imorgon bitti eftersom jag har sovmorgon. Får se hur det går. Ja ghar aldrig vågat träna under en flerdagarsfasta men det går nog bra. Egentligen vill jag bara bekanta mig lite med gymmet när det inte är så mycket folk där eftersom jag är så folkskygg och hatar att prova nya maskiner osv när det är fullt av människor där.

Inte kan det val vara fullt på gymmet en tisdag klockan 10:00?

Bra dag

Tro det eller ej men jag har klarat dagens fasta! Första dagen är alltid värst så förhoppningsvis är det bara att fortsätta imorgon och kanske på onsdag nu. Jag trodde aldrig att jag skulle klara två fastor på en och en halv vecka och dessutom klara av det när jag är hemma hos mamma. Egentligen borde det inte vara svårare hos mamma men visst är det så att man har sina invanda möbster som är sjukt svåra att bryta. Mamma och mat är bland annat en av de saker som jag kopplar ihop. Jag har aldrig haft sådan matabstinens som när det började lukta mat här hemma idag. Inte nog med det, hon hade gjort pasta också. Jag är riktigt svag för pasta och det är riktig hetsmat för mig.

Nu ska jag sluta svamla men jag är för en gångs skull nöjd med mig själv. Ingen hets på en vecka liksom. Det är värt att fira. Hoppas att vågen visar minus imorgon för jag har ett mål för den här veckan som bara måste uppnås.

God natt.

Fasta

Imorgon blir det fasta igen. Jag siktar på två dagar men om det känns bra fastar jag tills på onsdag. Jag tog mod till mig och berättade det för mamma. Jag hoppas att hon inte blir alltför misstänksam men eftersom hon själv är ett sådant matmonster så tror hon att det är ohälsosamt att fasta när det i själva verket är nyttigt plus att det är ett snabbt sätt att gå ner i vikt på.

Jag har ätit några godisbitar för mycket idag kan man väl säga men jag hoppas att jag inte har gått upp jättemycket imorgon bitti när jag väger mig. Jag vet att det här kommer bli mycket svårare nu när jag är hos mamma än hos pappa. Jag har helt enjelt en större tendens att äta här. Önska mig lycka till. Om jag lyckas nu så har jag förhoppningsvis bara två eller tre kilo kvar till min gamla vikt efter fastan.

Tre hekto



Jag har gått upp tre hekto från igår trots att jag inte åt särskilt mycket alls. Jag fick i mig cirka 700 kalorier vilket är helt okej med tanke på att jag var och firade farmor. Jag får hoppas att det bara är vätska eller något och att det är borta imorgon. Jag funderar helt allvarligt på att säga till mamma att jag tänker fasta några dagar för att "rensa ut gifter" som jag sade till pappa den här veckan. Men jag vet itne om jag vågar för mamma är så misstänksam men hon ska inte få förstöra min viktnedgång och min motivation den här gången.

Jag hatar att jag har så mycket at göra i skolan nästa vecka. Uppsats i psykoligi, fördjupningsarbete i mediekunskap, historareflektion, projektrapport, naturprov, debatt, religionsprov att plugga till plus ett grupparbete. När är det tänkt att jag ska hinna träna? Strunt samma, jag ska bli smal oavsett om det innebär att jag förstör mina betyg och får mitt första IG en månad innan studenten.


Under smärtgränsen

Jag har gått ner ett kilo från igår! Det innebär också att jag numera är tre kilo under min absoluta smärtgräns som jag till och med har legat några kilo över under perioder. Jag är dock lite orolig för farmors födelsedagsfirande idag plus att pappa vill att vi ska äta på stan. Jag kommer inte kunna spy och jag kommer inte kunna undvika fikat. Vet inte vad jag gör om jag har gått upp igen imorgon. Orkar verkligen inte med fler motgångar nu.

Träning

Det här har varit en helt okej dag trots att jag har fått i mig nästan 900 kalorier! Då har jag i och för sig inte räknat med det faktum att jag spydde när jag hade ätit. Dessutom har jag varit på gymmet idag och bränt cirka 260 kalorier totalt. Det är inte jättemycket men med tanke på min lilla gymskräck är jag glad att jag tog mig dit. Såg dock en kille som jag verkligen inte ville se och sprang därifrån illa kvickt. Hoppas att han inte märkte det.

Jag är livrädd för att jag ska ha gått upp i vikt när jag väger mig imorgon eftersom vikten stod stilla idag trots att jag knappt åt igår. Vet inte vad jag gör om jag har gått upp ett endaste hekto i vikt. Det skulle förstöra så mycket nu när jag känner mig så stark och motiverad.

Imorgon ska jag fira farmors födelsedag men jag vill verkligen inte. Jag vet ju att det blir massor av fika. Inte kan jag ta igen det på söndag heller eftersom gymmet är stängt den här söndagen och efter det åker jag till mamma som förstör allt.

Skolan

Hej.

Jag sitter i skolan och försöker skriva på ett av mina ätstörningsarbeten. Det går väl sådär och jag måste verkligen kämpa för att inte avslöja mig själv genom texten. Det är lätt hänt at låta lite för engagerad och förstående för att vara en vanlig, frisk människa.

Jag avbröt min fasta igår kväll när jag hade fastat i exakt tre dygn och allt jag åt var en skål med frysta hallon och lite nötter. Trots det gick jag inte ner någonting tills idag!

Strutn samma, idag ska jag träna massor medan jag väntar på att F ska sluta så att vi kan "fika". Ska bli skönt att prata av sig igen.

Fasta

Nu var det länge sedan det blev någon uppdatering igen. De senaste veckorna har varit extremt jobbiga och påfrestande och jag orkar nog inte riktigt skriva allt som har hänt. Men jag är på rätt spår. Tränade för första gången på hela fem veckor i söndags! Det var skönt men jag kan inte riktigt fatta hur apatisk jag har varit. Jag som brukar vara värsta räningsnarkomanen får numera tvinga mig till träningen. men men, idag har jag faktiskt fastat för första gången på riktigt länge. Jag planerar att fortsätta imorgon och imorgon bitti ska jag även passa på att väga mig. Jag vet att jag har gått upp i vikt men vill ändå väga mig på tom mage.

Nervös

Fy vad jobbigt det känns just nu. Jag ringde resebyrån för att boka min och Js resa tills i maj. Vi har hittat det perfekta stället men hon på resebyrån sade att hon skulle ringa upp mig när hon hade kollat upp resan. Det var 30 minuter sen! Jag hatar att vänta, blir så nervös.

Men om jag överhuvud taget ska ha kul utomlands så måste jag ner i vikt.Tog mod till mig att väga mig igår och det var verkligen inte roligt att se siffrorna på vågen. Jag vägde mig iof på eftermiddagen men ändå.

Oj, nu ringde hon. Mallorca i maj. Wohoo


Sick

Alltså, gissa vems mamma som just kom in i rummet och sade att ho nsteker korv med bröd? Min såklart! Endast min mamma ställer sig och lagar mat efter tolv på natten. Sick, I tell you. Min ursäkt är ju såklart att jag inte äter korv men tro fan att hon har gjort sojakorv. Fan fan fan...

Äh, om jag ska ta mig igenom den här nattmiddagen måste jag lyssna lite mer på min älskade flummarmusik först.

Hets

Den här veckan har verkligen inte börjat bra. Jag har hetsat äckligt jävla mycket och jag ser numera ut att vara i nionde månaden eller någonting sådant. Jag har inte heller tränat någonting eftersom jag är kroniskt utmattad och bara sover hela tiden. Dessutom har jag insett hur störd jag verkligen är. Skulle köpa ny tandborste igår och min första tanke var att välja en tandborste som är bra att köra ner i halsen när man ska spy. Det vill säga, en som har ett smalt skaft. Nästa vecka när jag är hos pappa igen ska jag köra med filosofin: Allt som kommer ner ska upp igen. Jag fattar itne hur jag kunde klara det förut. Om jag åt en liten godisbit så kräktes jag men nu känns det bara så sjukt jobbigt att ens tänka tanken.

Förresten så har jag köpt alla kläder inför studenten nu. Grymt snygg klänning och grymt snygga skor. Synd bara att jag är för fet för att bära upp dem på ett snyggt sätt. Jag måste gå ner i vikt! Jag får verkligen inte gå upp ett enda gram till för då kan jag inte ha klänningen.

Tomt

Nu har det varit tomt här i bloggen i några dagar. Igår var jag i Stockhom med familjen hela dagen så tack och lov har jag kommit undan allt vad påskmat heter. Men däremot har det blibit massor av annat. Godis på bion igår, skagenmacka igår morse och sushi. Det är inte okej! Men jag är ändå glad att jag fick äta sushi eftersom de andra åt på en pizzeria.

Jag har inte vågat väga mig idag men jag ska försöka ta mod till mig imorgon. Bara jag inte glömmer vågen här när jag åker till mamma.

RSS 2.0