Livet i 180



Jag går verkligen runt hela tiden och tror att jag uppdaterar bloggen ganska ofta. Men livet rullar på en en sådan rasande fart att jag knappt förstått vart den senaste veckan har tagit vägen. Skolan suger musten ur mig med intensivt tentaplugg och grupparbete tillsammans med en psykopat på samma gång. Igåår gick jag upp 05:00 för att åka till gruppens partnerföretag och göra en intervju.

Annars består dagarna av hets, hets och åter igen hets. Jag förstår itne vad som är problemet med mig. Jag pendlar flera kilo upp och ned på en enda dag så jag vet inte ens vad jag egentligen väger. Skitjobbigt med tanke på att det är dags för ABC på tisdag.

Har idag varit värd på friskis för andra gången och det går bra. Den här terminen är det inte direkt avancerat eftersom jag är på familjejympan. Typ registrera i receptionen, släppa in folk och förbereda fikat. Men det är mysigt att komma iväg en gång i veckan och nästa termin får jag något annat pass. Frågan är bara vad. Idag var det sjukt jobbigt att behöva kränga på sig friskiskläderna...kände mig bara sååå fet.


Premiär



Nu har det gått några dagar sedan sist och det beror på att jag är så fruktansvärt stressad just nu. Springer runt hela dagarna och bara längtar tills det lugnar ner sig. Jag har gptt upp nästan två kilo! Och det är så konstigt med tanke på att jag inte ens har misskött mig mer än vanligt. Funderar på om det kan vara för att tjejveckan kommer snart? Hoppas det så att jag får en naturlig förklaring till den här skiten.

Idag är det premiär på friskis. Ska vara där senast halv tio för att värda. Spännande. =)


Självförtroende



Nu mina vänner kommer det äntligen dyka upp lite nya, fräscha bilder på bloggen.

Jag har piggnat till och är på bättre humör än i morse. Det var som sagt kursstart idag och det var flera personer jag knappt känner som kom fram och sade att jag och min gruppkompis hade haft den bästa och proffsigaste presentationen förra veckan. Flera som inte ens var där men hade hört från andra i klassen att det hade varit bra kom fram och berättade det också. Det må låta egocentriskt men det var så grymt skönt att få höra. Presentationer är ju det absolut värsta jag vet, får dödsångest en månad i förväg, så att få bekräftat så här att folk tyckte att jag såg så lugn och trygg ut värmde verkligen. Älskar min klass för att de är modiga och vågar komma fram och säga sådant helt utan anledning. Jag ska också bli bättre på att verkligen säga rakt ut till människor när jag tycker att de har gjort något bra. =)

Har hetsat och spytt alldeles nyss. Men jag ska träna bort allt ikväll. Tänkte gå på ett av de tråkiga intensivpassen men det blir ett roligt medel puls-pass med en klasskompis istället.


Insomnia



Känslan av att vakna 05:20, vara skittrött men ändå inte kunna somna om. Verkligen underbart. Visserligen är det skönt att komma igång på morgonen men inte när kroppen bara skriker åt en att det är dags för sömn. Ännu sjukare, gissa vad jag äter till frukost? Fiskbullar! Bara fiskbullar. Låter ju verkligen som någonting en frisk människa skulle göra.

Har gått upp nästan ett helt kilo från igår till följd av gårdagens/nattens/morgonens hetsätning. Skitdag!

Nej jag borde nog faktiskt inte skriva när jag har sovit två-tre timmar på en natt. Humöret är inte på topp men förhoppningsvis vaknar jag till snart med tanke på att det är kursstart idag.

Ha en bra dag allihopa.


Familjejympa- here I come



Igår blev det utgång och precis som vanligt blev det roligt även om jag var opeppad från början. Tycker däremot inte om krogen men förfesterna är ju alltid roligt.

Det gick ganska vilt till och just därför var det extra komiskt när en av hurtbullarna från friskis ringde och väckte mig imorse när jag var både bakis och hes. Anyway, de frågade om jag ville börja som jympavärd på familjejympan på lördagsmorgnar. Det tackar jag ju såklart inte nej till. Det blir mysigt och dessutom vet jag att jag får gå vidare till kvällspassen nästa termin då.

Ikväll blir det mitt favoritpass, intensiv med H. har dessutom gått ned 0,4 kilo från igår.


"Det är inte bara tjejer som svälter sig"

Jag skulle vilja länka till en debattartikel från Aftonbladet som är skriven av Tommy Lagestam. dels för att den berör ett viktigt ämne men också fär att den är otroligt vackert formulerad och kan kanske ge styrka även åt oss tjejer. Den handlar om hur killars ätstörningsproblematik måste uppmärksammas mer eftersom många lider i det tysta men alla behandlingar är specialinriktade mot tjejer.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article14168858.ab


För er som inte orkar läsa igenom hela, läs första och sista delen.

Hopp och förtvivlan



Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men jag längtar så fruktansvärt efter att det ska bli den 31a nu så jag får komma till bedömningssamtalet på behandlingsstället. Jag är livrädd och jag vågar inte bli frisk men jag orkar inte mer. Önskar så djupt att jag bara kunde falla handlöst och att någon skulle ta emot mig i fallet. Men det fungerar inte så i mitt liv. I mitt liv är jag den som förväntas stå stark och ta emot andra när de inte orkar längre. Som en trygg punkt i tillvaron som alltid orkar och alltid finns. Det är någonting som jag gladeligen och mer än gärna gör för de människor som står mig nära men just idag går det inte längre. Jag måste ta tag i mig själv för att kunna stå stark inför andra.

Nu svävade tankarna iväg igen men det jag ville komma fram till egentligen var att jag med skräk i blciken och hopp i hjärtat ser fram emot den 31a. De senaste dagarna har jag förtvivlat insett hur sjukt mitt beteende är och hur jobbigt det är att leva så här. Att låta en ätstörd tjej bo själv i en lägenhet uta nnågon som kontrollerar en kan inte sluta på mer än ett sätt...i kaos.

Dagens intag: För mycket, inga kommentarer.
Dagens motion: En timmes promenad. Värdelöst.


Intensivpass



Hej alla fina.

Idag har det verkligen gått åt helvete. Förstörde hela dagen nu på kvällen då jag inte kunde hålla mig borta från kylskåpet. Har spytt fyra gånger under dagen och just därför känns det väl som att jag har hetsätit men egentligen har jag inte gjort det. Har överätit och kommer säkerligen ha gått upp massor i vikt imorgon men jag har ändå inte hetsat på samma sätt som jag brukar. Inte lika mycket och inte lika okontrollerat. Ångest, ångest, ångest! Ta mig bara härifrån. Orkar inte leva med den här skiten längre. Idag visade vågen plus minus noll igen och igår kunde jag inte hålla ångesten ifrån mig längre så jag skadade mig själv. som vanligt när allt har läkt ihop och börjar försvinna ska jag riva upp allt ännu en gång.

Motion idag: En halvtimmes promenad och en timmes intensivpass.


Saknad



Att man kan sakna en människa så fruktansvärt mycket att det gör fysiskt ont. Så mycket att ångesten som hållit sig borta ett bra tag nu kommer tillbaka med full kraft. Starkare än någonsin. Jag känner mig patetiskt då det gäller en människa som jag inte borde sakna. En människa som borde vara luft för mig. Hur kan det betyda så otrolig mycket? Ljuvliga minnen varvas med jobbiga minnen av bråk och ångest. Men jag skulle hellre återuppleva all ilska igen än att fortsätta sakna och undra hur allt kunde ha varit om jag gett det chansen och vågat kasta mig ut handlöst.

Lite funderingar från en ångestfylld tjej just nu. Annars har det gått ganska bra idag. Har visserligen spytt en gång men jag har inte hetsat. Har druckit kaffe, te och ätit en liten portion gröt samt en brödbit. Får ångest när jag tänker på det trots att jag vet att det egentligen inte är särskilt mycket. Jag känner mig så svag i kroppen idag men väljer att se det som ett gott tecken. Vågen visade plus minus noll idag men jag hoppas på att ha gått ned imorgon. Har minskat en centimeter runt både midjan och rumpan i alla fall.

Motion idag: En timmes promenad totalt. Till och från yogan.


Punktering

Hej på er.

Igår hämtade jag min cykel från verkstaden, cyklade till träningen och tillbaka bara för att upptäcka att jag fått punktering på andra däcket istället. gahh...jag har inget tålamod kvar.

Men jag har i alla fall gått ned fem kilo från min högsta vikt. Plus minus noll om man jämför med innan jul alltså. Trots det har jag sådan fruktansvärd ångest. Har precis ätit utan att spy, samma sak igår. Skärpning nu! Det här måste gå.


Kallelse

Nu mina vänner, är jag på plats i Kalmar igen och ska komma igång med bloggandet ordentligt. Gick upp massor i vikt under julledigheten men har gått ned två kilo i alla fall. Min största motivation just nu är att jag fick kallelsen till behandlingsstället igår. Den 31a januari ska jag träffa en psykoterapeut och överläkaren på det stället men jag vägrar att gå dit när jag ser ut så här! Dessutom har jag ångrat mig. Jag är för frisk för hjälp. Förtjänar det inte och behöver det inte. Feta, feta jag.

Nu har jag stått en timme i minusgrader och försökt kränga in en stor cykel i liten baklucka. Fail. Gissa om jag är irriterad just nu. Tålamodet är inte det bästa.

Just det. Dags att leta upp nya thinspo-bilder också. Bloggen börjar bli tråkig. =)

Tack för den mamma!

Idag ska vi fira min födelsedag i efterskott här hemma hos mamma. För första gången på typ flera år övervägde jag att ha en t-shirt utan något långärmat över. Frågade mamma om hon tyckte att jag kunde ha de kläderna. Hon synar mig från topp till tå och säger "njaa", bara om du har någonting över axlarna. Vet att hon inte syftade på att mina armar var feta men för någon som är så störd som jag var det det absolut värsta hon kunde säga.

Ännu en kommentar som kommer förfölja mig resten av livet. För jag glömmer inte. Går fortfarande och grämer mig över saker jag fick höra som barn så detta blir bara ännu en kommentar i högen. Men motiverad blev jag i alla fall. Ingeting som jag blir tvingad att äta idag kommer stanna kvar i min mage.

RSS 2.0