Hipbones

Det finns nästan ingenting som jag saknar så mycket som mina höftben. Just nu är de begravda under masor av äckligt fett. Jag måste bli smal innan resan. Jag har två månader på mig men egentligen är det ännu mindre eftersom jag ska köpa studentklänningen snart. Jag måste vara smal då.

Träffade F på stan idag och drack te. Det var trevligt som vanligt. Det är alltid skönt att dela med sig av sina skruvade tankar utan att bli helt utdömd haha.


fan fan fan

Vad är det egentligen för fel på mig? Jag får panikattacker för minsta lilla nu för tiden. Det är nästan patetiskt men jag kan inte hjälpa det. Som idag till exempel. Historieläraren ger oss en uppgift där vi ska jobba i grupp. Jag får panik och kan inte andas! Nog för att jag hatar grupparbeten men det kan man väl ändå kalla för överreaktion? I vilket fall så vägrar jag att göra det precis som jag vägrar att göra några muntliga framföranden nu under de sista månaderna. Bryr mig inte ens om betygen sänks. Jag är bara så less på att alltid få jobba i grupp med tröga och lata människor som inte fattar någonting och så ska JAG ansvara för att de får ett bra betyg genom att dra hela arbetet. Dessutom är jag typ folkskygg. Kan bara umgås med människor som jag väljer för tillfället. Ursäkta att jag låter så hård.

Den här dagen har gått åt helvete rent ut sagt. Jag har ätit som aldrig förr. Det enda positiva var att jag inte hade gått upp överdrivet mycket när jag vägde mig imorse men det har jag nog sabbat nu efter den här dagen.

För att säga någonting positivt så har jag en resa att se fram emot. Jag och J.V har kommit fram till att vi ska resa någon vecka innan studenten eftersom att det är billigare då. Eh, jag kanske redan har berättat det här?

Dessutom har jag kommit på att jag är sjukt dålig på att lägga upp bilder här. Jaja, en annan gång.


Flytta

På ett sätt vill jag ingenting hellre än att flytta från mamma. Det är när jag är här hos hennes som jag misslyckas så grovt som jag har gjort de senaste dagarna plus att T är en riktigt plåga. Men jag kan inte, för mitt samvete tar emot. Jag hatar att ha ett samvete, Allt skulle vara så mycket enklare om jag bara tänkte på mig själv.

Undra på det. Vi fick göra ett EQ-test på psykologin igår (det är ett himla pratande om psykologi nu men aja). I vilket fall så hamnade ja gnästan så lågt man kunde komma på skalan. Pinsamt!

Har inte så mycket att berätta föruto matt ja ghar ätit ohejdbart igår och idag.


Psykologi

Som jag hade förutspått kändes allting bara hopplöst så fort jag kom till psykologin idag. Jag är så rädd att avslöja mig själv genom att skriva ett arbete om ätstörningar eftersom det kanske märks att jag är en ovanligt stark insikt om det här genom mitt sätt att skriva. Hur hade en normal människa skrivit? Men jag vill inte skriva normalt, jag vill öppna upp ögonen på alla trångsynta människor som tror att man kan bestämma sig för att helt plötsligt äta en hamburgare och må bra. Jag vill inte skriva på det sättet.

Egentligen var det nog faktiskt lektionen innan som utlöste alla jobbiga känslor. Vi ska hålla en 15 minuter lång redovisning och jag kan verkligen inte göra det just nu. Jag har nästan fått social fobi den senaste tiden och at stå i klassens blickfång i en kvart känns inte så lockande. De kommer ändå inte höra vad jag säger. De kommer bara titta på hur fet jag är och önska att jag kunde försvinna så de slipper se min vidriga kropp.

Trenden fortsätter

Jag har gjort det till en trend att misslyckas. Inte ens nu när jag har känt mig stark en period har det gått bra. Även om jag inte äter någonting på en dag så står vågen i princip stilla och det är så otroligt frustrerande. jag vill bara gå ner i vikt och det måste gå fort för ångesten håller på att ta över mig totalt, som om den inte redan har gjort det. Det blir inte direkt bättre av att jag inte kan spy när allt har gått åt helvete eftersom mamma är så otroligt vaksam. Jag vågar inte ens gå på toa en stund efter att ha ätit för att jag känner mig övervakad.

Jag orkar verkligen inte vara fet längre. Jag som lyckades gå ner så mycket i vikt för cirka två år sedan. Vad hände och varför lyckas jag inte nu? Nästa vecka tänker jag träna varje dag och äta minimalt. Jag struntar i att jag på allvar känner att min kropp börjar ta stryk av alla dåliga vanor och jag struntar totalt i om jag kollapsar. Någonting som jag däremot bryr mig om är att jag har psykologilektion imorgon. Vi börjar nu på allvar med området psykisk ohälsa och det tar så sjukt mycket på krafterna att sitta på de lektionerna och kväva en ångestattack. Det första jag gör efter psykologilektionerna är att låsa in mig på en toalett och hyperventilera. Inte trevligt. Till råga på allt har jag börjat skriva ett fördjupningsarbete om ätstörnignar, droger och medias påverkan i mediekunskapen. Varför var jag dum nog att välja det området? Jag kommer ändå inte klara av det.


Misslyckat

Både igår och idag har jag misslyckats grovt. Men det värsta är att jag aldrig någonsin har mått så dåligt som när jag bröt min kontroll igår och åt. Jag är så van vid att må mentalt dåligt och att ha ångest men igår var det rent fysiskt. Jag blev sjukt illamående, fick grymt ont i magen, feberkäslor med mera och det höll i sig ända tills idag.

Jag är livrädd för att få magkatarr eller någonting sånt för det kan utlösas av stress, psykiska grejer, magsyra o sånt som kan bli påverkat när man spyr och äter oregelbundet. Det kan man väl minst sagt säga att jag gör.

Kämpa

Idag har jag minst sagt fått kämpa och det har varit en grym kamp mellan mig och maten. Allt gick bra ända tills jag kom hem från skolan. Jag åt lite potatissallad för att mamma tvingade mig. Sedan har jag hällt i mig te för att stilla hungern. Jag "åt" en bulle, eller snarare tuggade för att sedan spotta ut. Slutligen var jag dum nog att äta två mackor bara för att spy upp dem två sekunder senare.

Så jag kan väl inte säga att dagen ahr varit särskilt bra. Det går aldrig bra när jag är hos mamma plus att jag hade hoppats på att gå ner mer efter förra veckan än vad jag har gjort. Men sammantaget har jag inte fått i mig så mycket kalorier tack vare allt spottande och kräkande. nej, nu är det dags för mer te i ångestdämpande syfte.

Orkar inte med mig själv

Det är precis som reubriken säger. Jag orkar verkligen inte med mig själv längre. Jag tror alltod att jag har nått botten men sedan blir allt ännu värre, världen svartnar och jag inser att jag borde ha njutit av den tid som var. För första gången någonsin vill jag bara radera vissa delar av mitt förflutna.

Om jag en dag bestämde mig för att helt enkelt gå under jorden är det så mycket jag skulle gå miste om. Kanske är det därför som jag fortfarande befinner mig i detta liv. För att en än gång möta solens strålar då våren kommer och skänker lite ljus. Eller kanske är det för att jag inte tål tanken på att göra mina nära och kära så otroligt illa . Men när ska jag börja leva för min egen skull? Jag vill så gärna säga att mitt liv känns meningsfullt vilket det också gör vissa dagar. Men inte nu. Nu är det mörkt och jag faller fruktansvärt snabbt. När ska jag vakna upp ur den självömkan som jag hatar så starkt? Jag hatar att känna mig som ett offer men kan inte göra någonting åt situationen. Att svälta, hetsa, kräkas och leva med konstant ångest har blivit en sjuk trygghet som jag inte kan släppa. Ett tvångssyndrom.

Förlåt för mitt extremt deppiga inlägg. Det är egentligen ingenting speciellt som har hänt men det är den där konstanta känslan av tomhet och att vara värdelös som tar ut sin rätt på mitt psyke just nu.

Svag

Jag har en jättekonstig känsla just nu. I vanliga fall brukar det bara kännas underbart att vara tom, svag och yr efter att man har varit duktig i en vecka. Men just nu känner jag mig bara sjukt svag, överhettad och illamående. Visst är det en härlig känsla men samtidigt lite obehagligt. Det är snarare konstigt eftersom jag faktiskt har ätit den här veckan även om det varit ytterst lite.

Idag sätts min kontroll på prov till det yttersta. Pappa ska hämta hem thaimat och sedan ska vi til lfarmor som alltid bjuder på fika. Men jag har en plan, nu gäller det bara att följa den. Jag tänkte att om jag äter av thaimaten men mest äter grönsakerna och skippar riset samtidigt som jag mosar runt det så att det sur ut som om jag har ätit mycket och sedan skyller på att jag är mätt hos farmor borde det gå bra. Hon blir väldigt lätt misstänksam så jag får nog lov att ta en kaka eller något men sedan får det vara nog för idag.

Har jobbat på katthemmet imorse så det blev lite motion i alla fall. Nästa veckam åste jag komma igång med träningen men är lite rädd att förstöra min kontrollkänsla då. Det går alltid bättre för mig med maten när jag inte tränar.

Bra VS Dålig

Jag vet inte om den här dagen kan kallas bra eller dålig. Dålig med tanke på att jag faktiskt åt en tårtbit idag. bra med tanke på att den var ytterst liten och jag tog bort grädden, det var trevligt att träffa alla idag och jag åt bara frukt till bion idag. Jag hade köpt en dricka också men jag tog en klunk och mådde sedan illa vid tanken på att äta mer. så det jag har ätit idag är en liten tacos, liten tårtbit och physalis. Kontroll!

Hoppas innerligt att vågen visar bra siffror på måndag morgon. Jag orkar inte med fler motgångar just nu. Jag vill bara visa alla att jag inte är så svag som man kan tro att jag är eftersom jag är så fet just nu. Dessutom så vägrar ja gatt se ut så här på studenten och det är faktiskt inte så lång tid kvar. När jag har köpt studentklänningen kan jag ju inte gå ner i vikt heller, måste kunna använda den också.

Nej tack

Nu har jag varit ganska duktig. M hade köpt hem wienerbröd och pappa tjatade på att jag skulle äta ett men jag höll mig borta. Jag vetatt det inte borde räknas som någon större bedrift men varje gång jag lyckas säga nej är ett stort steg i rätt riktning.

Jag har lite ångest för idag. Vi ska fira F idag och det är egentligen jättekul men det känns jobbigt att jag måste äta. Jag som har varit så extremt duktig den här veckan. Om jag bryter det vet jag att jag inte kan få tillbaka kontrollen. Dessutom ska jag med familjen p åbio ikväll. Jag vet inte hur jag ska göra men jag vill definitivt inte bli tvingad att äta godis. Vindruvor kanske?

Förresten så får ni ursäkta alla slarviga stavfel i min blogg. Fingrarna slinter ibland.

Melankoli

Jag går ständigt runt med en skum känsla av melankoli i kroppen. Ingenting känns riktigt jobbigt längre eftersom jag har tappat hoppet om mig själv och min framtid men det finns heller ingenting som känns riktigt bra. Det är bara tomt.

Det enda som faktiskt har framkallat en känslostorm hos mig idag var psykologilektionen i skolan. Vi har börjat på området om psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar. Bara genomgångarna framkallar ångetsattacker hos mig så jag vet inte hur "provet" ska gå. Vi får välja valfri psykisk sjukdom och skriva en rapport/uppsats om den. Men vad jag än väljer så kommer det krävas att jag återupplever alla dåliga tider i mitt liv eftersom det väcks till liv när jag skriver. Det kommer ta sjukt lång tid att skriva den där uppsatsen eftersom jag kommer få sammanbrott med jämna mellanrum.


Jag har inte ätit någonting idag och det känns bra. Kommer säkert äta lite senare men jag älskar känslan av att vara ren och tom från allt vad mat heter.

Imorgon ska jag antagligen på någon sorts kurs med centerpartisterna här i stan. Jag orkar verkligen inte men jag har undvikit alla sammankomster hittils så jag måste nog släpa mig dit. Dessutom ska vi äta lunch då och det finsn inte en chans att jag kommer undan utan att alla blir misstänksamma.

På rätt väg

Det känns som att jag är på rätt väg när det gäller maten. Precis som resten av veckan har det inte varit perfekt men jag har ändå känt at jag har något sånär kontroll och det blir bättre för varje dag. Nu måste jag bara hålla fast vid det här och hoppas att jag har gått ner i vikt när jag får väga mig på måndag morgon. Annars finsn risken att motivationen försvinner igen.

Jag kom på att jag itne har tränat över huvud taget på te veckor nu. Det är riktigt pinsamt men jag har varit sjuk konstant under den här tiden. Förut brydde jag mig inte om utifall jag var sjuk utan tränade ändå. Men jag har redan förstört så mycket hos mig själv så trots att jag måste gå ner massor i vikt ska jag försöka vara lite snäll mot mig själv. Jag har inte tid att bli mer deprimerad och utbränd än jag redan är.

Stress

Jag är lika bra som vanligt på att uppdatera i bloggen men jag skriver när jag känner att jag har någonting att berätta och de senaste veckorna har jag ändå känt mig som ett vandrande lik. Kort sammanfattat så har jag varit sjuk i två veckor, försökt hitta motivationen till viktnedgång igen och det börjar komma nu, pluggat som en galning för att jag är i sista minuten med precis allt och nojat över framtiden.

Jag fick just en mindre ångestattack när jag skulle skicka in ansökan till högskolan så det får vänta tills en annan gång. Visst ska det bli skönt att ta studenten men jag är helt övertygad om att jag är så värdelös att jag aldrig kommer komma in på "min" utbildning och aldrig kommer få jobb. Dessutom ska jag nog inte plugga nu i höst men jag tänkte slänga in en ansökan i alla fall. Just nu lutar det åt internationella affärer i Kalmar så jag blir ekonom efter det. Men jag är så trött på stress. dtress över framtiden, stress över skolan, stress över hur det är hemma just nu. It´s killing me.

jaja, nog pratat om framtidsnojja. Jag vet inte vad vågen visar just nu men det blir en överaskning när jag väger mig nästa måndag. Idag har jag ätit ca 500 kalorier. Det känns ju sjukt onödigt men med tanke på hur jag har hetsat de senaste månaderna så kunde det ha varit mycket värre.

På söndag fyller F äntligen 18 år :D

Fest

Nu har jag varit dålig på att skruva igen men jag har verkligen inte orkat. Känner mig totalt utbränd så minsta lilla sak som jag ska göra blir helt galet energikrävande.

Jag skulle ha fastat med F i tisdags och i onsdags men hela den här veckan har gått åt helvete. Jag åt till och med godis igår när jag var på bio. Jag hatar att känna mig misslyckad för jag blir inte ens peppad av den känslan längre. Jag blir bara likgiltig och hetsar ännu mer. En ond cirkel som sagt.

Förresten hatar jag att jag är så jävla impulsiv. Vad är det för fel på mig? Det var 100-dagarsfesten i onsdags, man firar att det bara är 100 dagar kvar till studenten. Min kompis har försökt para ihop mig med hennes kompis ett tag men jag är inte intresserad och hade aldrig träffat honom men så fick hon honom att komma till den festen. Och vad gör jag? Jo jag grovhånglar med den jäveln på fyllan. Om jag ändå kunde ha gjort det någon annan gång men precis alla jag känner i min egen ålder var på den här festen. Pinsamt. Hur ska jag bli av med honom nu?

Vilken bimbo jag låter som men det är faktiskt jobbigt. Jag gör alltid saker innan jag tänker och jag kan inte ändra på det. sedan får jag tokångest i flera veckor efteråt.

Nu ska jag ner med familjen och äta på stan. Fan, varför ska allt kretsa kring mat och varför måste alla vara så jävla misstänksamma jämt?

RSS 2.0