Nyår

Ja då var det nyår igen. Det känns bra på många sätt för nu får jag en chans att bara börja om. Stryka ett streck över all hets det här året och börja om från noll. Det känns också bra att ha tagit sig igenom ett helt år till. Ett helt år av skit och ångest men jag lever fortfarande.

Samtidigt skriker pessimisten inom mig att ett nytt år inte kommer göra någonting bättre. Det blir ett nytt år där jag är för svag för att sluta äta. Ett nytt år av skit, ångest, stress och mer eller mindre dödslängtan. Nu har jag ett helt år framför mig och det känns tungt.

Förlåt om jag förstörde nyårshumöret för någon men jag var tvungen att skriva av mig.

Gott Nytt År i alla fall. :)

Skuld + Samvete = Depression


Så här står det förresten på en sida jag hittade inför en psykologiuppgift.

"Samtliga som kommit till mig för att få hjälp med depression har haft ett komplicerat förhållande till skuld. Ibland har all skuld varit förnekad, ibland har skuldkänslor varit diffusa men ständigt närvarande och ibland har en ohanterlig skuld attackerat skoningslöst."

Nej jag känner inte alls igen mig i det sista. Inte alls.


Känslostorm

Man kan minst sagt säga att det stormar i mitt inre just nu. Jag vet inte vad som händer och som jag nämnde tidigare är ovissheten och oförmågan att känna igen sig själv värre än att faktiskt inse orsaken till sina känslostormar. Så är det åtminstone för mig.

Jag har varit ganska glad hela dagen men helt plötsligt kände jag en tyngd inom mig som bara växte och blev ännu tyngre. Tårarna rinner utan någon egentlig orsak och allt jag vill är att skära mig igen. Men jag vågar inte. Jag vågar inte ens göra det som tidigare har känts naturligt i min vardag längre.

Det känns som att jag just föll in i allt mörkt och oändligt igen. Ingenting kan göra mig glad. Inte ens glada minnen då de påminner mig om hur det en gång varit. Jag får dåligt samvete av att tänka på det förflutna. Jag får känslan av att såra mina föräldrar för att jag inte längre är samma person som för några år sedan.

Keira Knightley


Lite thinspo gör bara gott. Har publicerat denna bild i min tidigare blogg men hon är bara för vacker. Tyvärr har jag inte hittat magrutsbilden på henne men det kommer någon gång.



Same same but still so different.

Hm idag fylldes jag av den hemska ångestkänslan igen. Den som smyger sig på utan förvarning och kan förvandla den bästa av dagar till ett rent helvete. Men det var så konstigt. Jag är van vid att ha ångest och jag har nästan lärt mig att bara lägga mig ner, andas och vänta ut attacken. Men idag kände jag mig tom. Det kändes som att ångestattacken ville slå till med full kraft men allt som hände var att jag kännde mig illa till mods. Det känns inte bra. Hellre en rejäl attack som rensar hjärnan på alla känslor som är bosatta inom mig än den tärande, utdragna känslan som bara eskalerar tills det slutligen brister.

Jaja, hoppas att ni har haft en bättre dag än jag.

//J

Fan, fan, fan! som Thåström hade sagt.

Fan. Som om jag itne hade hetsat nog idag med choklad och dessutom ätit sushi så blir jag nu tvingad att äta pizza. Helvete. Mamma frågade förut om jag ville ha men jag tackade nej men nu kom hon och sade att jag får pizza i alal fall. Jag är inte ens sugen på pizza.

One down, ten left to go

Det var länge sedan jag kände mig så lättad som när jag ställde mig på vågen imorse. Jag har gått ner nästan ett kilo över julhelgen trots min okontrollerade hets de senaste dagarna. Ett kilo är inte särskilt mycket men eftersom jag var helt övertygad om motsatsen är det ett glädjerus inom mig just nu.

Men jag måste erkänna att jag är livrädd. Det är snart dags för den beryktade "tjejveckan" och det är då min hets brukar ta fart ordentligt. Jag måste lära mig att kontrollera mig. Det är så värdelöst att kämpa stenhårt i tre veckor bara för att förstöra allt den fjärde.

Mer jul

Ja vad händer idag då? Julmat såklart! Det är dags för julfirande med mamma och släkten på hennes sida. Dessutom står min våg hemma hos mamma så idag får jag chansen att väga mig för första gången på en vecka. Jag vet inte om jag vågar efter all hets de senaste två dagarna. Men det är dags att ta tag i det här nu.

Det var trevligt att träffa alla igår även om jag fick mer eller mindre panik precis innan. Det gick helt okej med maten men det är konstigt att ingen misstänker något eftersom jag och F alltid är som "värst" och äter som minst när vi är med varandra.

"Andra lever för att äta, jag äter för att leva". Hoho om det ändå vore så väl. I det här citatet symboliserar jag det första tyvärr.

Julmat

Nackdelen med att ha skilda föräldrar är att man måste fira jul flera gånger. Det innebär att man även måste äta julmat flera gånger. Jag klarade mig hyffsat på julafton och åt endast en liten portion men juldagen var riktigt jobbig eftersom jag fick godis i julklapp. Juldagen gick med andra ord åt helvete.

Anledningen till att jag kom in på detta var att F med familj snart kommer och äter julmat. Jättekul att träffa F och alla andra igen trots att jag får panik av folksamlingar. Får se hur det går med julmaten men eftersom jag itne äter så mycket kött brukar jag kunan smita undan från det mesta.

Det som känns bra idag är att jag har jobbat på djurskyddet imorse. Nu låter jag som en enstöring i värsta laget men djur är faktiskt de enda varelserna man fullt ut kan lita på. Jag trivs i missarnas sällskap och det gör inte ens något att jag stinker kattpiss när jag väl kommer hem.

Det var en liten sammanfatnning av min julhelg. Hoppas att alla andra har haft det toppen. :)

//J

Kräk och äckelmat

Vill ni ha ingående detaljer om dagens spya? Nej, trodde väl inte det heller men jag måste bara ge ett varmt råd. Spy aldrig någonsin efter att ha ätit någon typ av fisk. Vidrigt!

Familjen bestämde sig för att köpa pizza idag och eftersom de skulle misstänkt mig gick jag med på att ta en sallad åtminstone men ush vad fet jag kände mig efteråt. Nu har jag ångest och hela mitt liv kommer rasa samman vilken minut som helst känns det som.

Imorgon är det som sagt julafton och jag hoppas att våra bilproblem löser sig så vi kommer iväg till släkten. Med bilproblem menar jag att vår förra bil gick sönder för några dagar sedan så pappa och M köpte en ny som de hämtade idag. Tro fan att den bilen inte startar nu.

God Jul allesammans.
Ta det lugnt med julmaten. ;)

Hetsätning

Jag har frstört hela förra veckans arbete och viktnedgång. Inte för att jag har någon våg här hos pappa men så som jag har ätit kan inte vikten ha gått annat än uppåt. Samtidigt går humöret nedåt.

Det enda som räddade den här dagen var att jag äntligen träffade F igen. Tedrickande, prat och verklighetsflykt. Det känns bra. Och så fick jag världens sötaste ana-armband (tack) så nu måste jag verkligen kämpa.

Födelsedagsfirande

woho, idag vaknade jag minsann av att min kära mamma o plastpappa kom in och sjöng för mig. Frukost på sängen och massor av paket. Men finn ett fel i den senaste meningen. Frukost på sängen hade varit mysigt om jag faktiskt slapp äta den men nej då, två mackor fick de allt i mig.
Anledningen till detta då? Jag fyller 18 imorgon så det blir lite firande med mammas sida av släkten idag.

Ångesten börjar dock smyga sig på. Jag vet nämligen att det står en fin tårta i kylen med en ful, fet och äcklig insida. Jag är svag som inte kan stå emot så det får bli en liten bit. Alla har ju ögonen på mig idag eftersom jag är den som firas. Sist jag fyllde år sprang jag ut i skogen och spydde efteråt. Inte så mysigt när man har en hund med sig som oroligt står och gnyr vid ens sida.

Städning och kaloriförbränning

Hallå.

Idag är det dags för storstädning av mitt rum. Sjukt tråkigt eftersom jag städar så sällan och det är riktigt stökigt nu. Stökigt, dammigt och äckligt. Vilken fräsh information ni får nu men vad fan. Det tål ni nog. Det är i alla fall bra att jag bränner kalorier när jag städar. Jag hade nämligen bara gått ner ett ynka hekto från igår. Inet bra för fem öre men det kunde ha varit värre. Om man går upp i vikt försvinner ju motivationen så det är vad jag försöker undvika.

Fick en jättebra fråga bland kommentarerna igår. Det kan kanske vara lite intressant att veta så jag svarar här.

Det är grymt pinsamt men mitt nuvarande BMI är mellan 22 och 23. Ja satsar på 17 åtminstone till att börja med  (52 kg för mig) men det är många delmål att uppnå innan dess. I sådana här lägen hatar jag att vara lång för det går så långsamt att ändra sitt BMI.

Jaja, återkommer kanske med ett inlägg efter städningen.

Två kilo!

Jag har gått ner två kilo den här veckan. Tog md till mig och vägde mig nyss. Och jag kan knappt fatta att jag har gått ner fast jag åt massot av kakor och bullar i förrgår och smörgåstårta igår. Det måste vara den där apelsinen hehe...typ. Nu är det iallafall 3,4 kilo kvar tills mitt delmål. Fem kilo tills jag är nere på samma vikt som jag var på innan allt gick helt åt skogen.

Bloggen kommer bli roligare när jag kommer igång med träningen igen. Det är uppehåll från dansen och jag är alldeles för lat för att ta mig ut i spåret och springa.

Tråkig uppdatering

Jag har tyvärr inte så mycket "kul" att berätta idag. Men det är väl lite segt innan man kommer igång helt med bloggandet?

Dagen har varit grymt dålig trots att jag fick jullov idag. Det firades med smörgåstårta och jag åt! Plus att jag har ätit t vå mackor idag. Men om jag på något sätt ska försöka se det lite positivt så åt jag en apelsin när vi skulle fika efter avslutningen idag. Och det gjorde jag fast läraren hade bakat massor av olika kaksorter och bullar. Det är förhoppningsvi sen bra början när man faktiskt väljer att äta frukt istället och inte tvingar sig själv.


Nothing taste as good as thin feels!


Det här har hittils varit en bra dag när det kommer till maten. Har knappt ätit någonting trots att jag lovade mig själv att byta strategi när det kom till bantningen. Jag kanske borde äta något litet och fettsnålt för att undvika hets med andra ord.

Det här med att försöka svälta sig själv, spy och så vidare har verkligen förändrat mig. Mitt umgänge med andra människor har säkert minskat med åtminstone 80 %, jag har blivit mer eller mindre folkskygg och jag är konstant arg. Visst, det är jobbigt men absolut värt det när man väl ser resultatet på vågen.

Det var länge sedan jag såg något resultat nu. Trots hårt kämpande går siffrorna uppåt. Det måste betyda att jag inte kämpar och anstränger mig tillräckligt hårt. Nu får det vara nog. Kilona ska rasa av mig och bloggen ska hjälpa mig. Det är så peppande att veta att jag måste skriva om det blir en misslyckad dag eller två.



                                                            

Fail

Designen blir lite försenad så ni får stå ut med den här tråkiga layouten några timmar eller en dag till. Anledningen? jag har suttit i fyra hela timmar och skrivit på en inlämningsuppgift till skolan. Fy fan säger jag bara och inte blev det bra heller. Jag hatar att ha prestationsångest.

Jag har ätit två falaflar idag men annars är det lugnt. Mamma kommer tvinga mig att ta lite middag men min nya taktik är att äta lite till både lunh och middag för att undvika både hetsätning och andras misstankar.


Välkommen!

Hallå.

Jag tänkte bara välkommna mig själv och alla andra till min nya blogg. Här kommer jag skriva om min väg mot ett viktmål som ligger bra mycket lägre än nu och alla mina ups and downs.

Det har inte gått så bra den senaste tiden men nu är det dags för en nystart och därmed också en ny blogg.

Laout, bilder och fler inlägg kommer förhoppningsvis imorgon.

Enjoy.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0