Komiskt



Igår var den perfekta dagen. Helt grymt roligt och skönt. Var först i Helsingfors och shoppade i flera timmar och sedan åkte jag hem för att göra mig i ordning innan jag åkte på förfest hos N för att sedan gå ut här i stan. Inte nog meda tt vi hade grymt kul men det bästa av allt kommer här. I förra inlägget klagade jag över att jag inte vet om någon här brukar röka på och att jag inte ville fråga. Men igår mitt i fyllan så slänger N ur sig helt plötsligt: "Brukar du röka grönt?". Åhh vad lycklig jag blev i den stunden. Den första människan jag över huvud taget träffade här i stan är den som kan fixa röka åt mig. Visserligen har de hemska överpriser här men strunt samma. Vet iof inte om det blir av nu på ett tag men det känns ändå skönt att ha den "diskussionen" avklarad.
 Plusa tt hon fick min hemlängtan att minska när jag berättade om det så nu vill jag inte sätta mig på första, bästa plan hem.

Oj nu kan jag inte ens formulera mig ordentligt men det är för att jag är lite stressad.

Eh, maten ska vi inte ens prata om. Vet fortfarande inte vad jag väger men jag har ätit så sjukt mycket och igår blev det ju en del dricka om man säger så. De hade " euros-kväll på krogen igår. Behöver jag säga mer?


Skamvrån



Det jag egentligen skulle göra i förra inlägget när jag istället började svamla som vanligt var ju att berätta om hur illa det faktiskt är. Det vill säga vilka konstiga grejer jag gör nu för tiden. Är detta normalt? (Ledande fråga)

1. Gömmer mat - Ja jag gömmer faktiskt mat nu för tiden för att jag inte vill visa vad/när/hur jag äter.  Jag skojar inte när jag säger att jag har gamla tallrikar, förpackningar, bestick och annat under min säng! Helt sinnessjukt men tyvärr sant.

2. Smygköper - Jag köper godis i smyg. Antingen åker jag ungefär två timmar tidigare till min finska bara föra tt hinna handla och äta godis innan eller så tar jag bilen när jag är själv hemma och åker iväg endast för att köpa någonting att äta.

3. Olika butiker - På grund av skam kan jag inte åka till samma butik flera gånger så jag åker helt enkelt till olika, oavsett vilken som är närmast.

4. Alkohol - Jag har sprit i min underklädeslåda som jag har i säkert förvar tills jag får ett sammanbrott och behöver trösta mig med något. Full på jobbet = bra idé? Alkisvarning någon?

5. Rökning - Jag skulle göra vad som helst för att paket cigaretter nu och det första jag ska göra när jag är själv på onsdag är att åka och köpa. jag förbannar mig själv för att jag slängde ett helt paket finfina Marlboro plus min tändare när jag gick av båten i augusti. Trodde jag på allvar att jag skulle starta ett nytt liv?

6. Rökning 2 - Jag är ännu mer desperat efter att få röka på just nu. Hm, F, om du råkar ha något hemma när jag kommer i jul vill jag köpa med mig allt haha. De här jäkla finnarna är ju så ordentliga. Visst tror jag att vissa som jag har träffat röker men det är väl inte direkt det första man frågar om?

7. Tillbaka till maten - Jag överväger på allvar att smälla i mig en sats kaksmet bara för att det är gott, onyttigt och förbjudet.

Någon som skulle vilja övertyga mig om att jag har ett friskt beteende och ett sunt förhållande till mat?


Mår inte bra



Som rubriken lyder. Jag mår inte bra just nu. Det är ingenting jag skriver för att självömka men anledningen till att jag fortsätter upprepa det är att jag själv inte har insett det förren nu och jag försöker erkänna det för mig själv. Det är läskigt att jag har mått på samma sätt i så många år men inte förrän nu förstår på allvar att det inte är helt ormalt. Det enda som känns ännu läskigare är att jag inte vill inse det här. Jag vill fortsätta leva i min lilla bubbla. Framför allt har jag en fruktansvärd instinkt att börja skära igen just nu men det går inte. Jag kan omöjligt dölja det för barnen i ett år.

Gah, jag svamlar igen. Men maten går åt helvete rent ut sagt. L och jag bakar alltid när jag är själv med barnen på helgerna så igår stod chokladmuffins på schemat. Inte okej! Ännu mindre okej att jag åt så jag mådde illa på allvar. Kunde lätt ha spytt utan att ens försöka. Tyvärr kan jag inte komma med någon viktuppdatering då jag inte har vägt mig.


Long time no see



Hej. Jag har verkligen inte varit särskilt aktiv här de senaste veckorna. Visserligen hade jag förberett er på det eftersom jag precis har haft min operation men tyvärr går det inte att skylla på den. Visst har det gjort riktigt ont men jag har mått relativt bra, suttit mycket vid datorn och haft allmänt tråkigt i två veckor. Men! Jag som trodde att jag skulle slippa höstdepressionen i år eftersom allt har känts så bra nu har fått tänka om. Inte för att låta mjäkig men jag har mått fruktansvärt dåligt mentalt den senaste tiden och det vlir bara värre. Just nu vill jag bara sätta mig på första bästa flyg hem och träffa alla älskade människor där hemma. Jag antar att jag egentligen har det bra här men det var så chockartat när deppigheten slog till med full kraft igen. Det var oväntat helt enkelt.

Tro det eller ej men inte ens maten har gått bra. Jag är nog den enda människan i hela världen som lyckas överäta trots operation i munnen/halsen. Det har varit samma sak båda gångerna jag har opererats i det området. Någonting är allvarligt fel när man inte kan sluta äta trots att det gör så sjukt ont. Men nu när halsen börjar läka kan jag kanske spy igen snart. Om jag vågar ta risken att bli påkommen vill säga. Tror inte att jag bryr mig egentligen. Inet just nu när jag ändå bara vill hem. Men ja, självklart vill jag inte åka hem med svansen mellan benen och skammen som tynger mig.


Massuppdatering?



Hm. Jag måste ju säga att jag är bra på att massuppdatera ena dagen bara för att inte skriva någonting de nästföljande dagarna. Men nu har jag i alla fall en förklaring till det. Jag har ju varit själv med barnen plus hyperaktiv hund nästan hela veckan så det har verkligen varit fullt upp hela tiden. Nu är föräldrarna hemma och jag har fått världens sötaste present från Skottland. =) Idag kommer pappa, M och S också. Det ska bli grymt skönt men samtidigt är jag nervös för att det kommer bli helt spänt. Min familj och familjen här är verkligen som natt och dag.

Maten går åt helvete rent ur sagt. Att jag just har suttit och ätit "toffee waffles" till frukost säger väl mer än tusen ord.


RSS 2.0