Klantigt

Hej.

Jag orkar inte ens kommentera allt som har hänt just nu men kortfattat kan jag säga så här. Jag gick faktiskt ner två kilo den här veckan. Igår stod vågen på -2 kilo. Men vad gör då Lilla (läs: stora) jag? Jo, jag unnar mig något! Fy fan vad jag hatar mig själv just nu. Istället för att bli motiverad av att jag har gått ner i vikt så går ajg och hetsäter. Idag stod det ett kilo plus på vågen istället.

Nedåt

Igår när jag vägde mig hade jag gått ner nästan ett kilo så det var positivt. Det betyder att vikten jag gick upp under min hets bara var någonting tillfälligt. det negativa är att jag totalt sett bara har gått ner tre kilo sedan jag åkte tillbaka till Finland och jag borde ligga på åtminstone fyra eller fem kilo minus. men men. Det är bara att kämpa på. Idag vägde jag ett hekto mer (!) än igår trots att jag hade varit duktig men nu ska jag inte ge upp.

Hade ett litet snedsteg vid frukosten idag men det går nog bra ändå hoppas jag. Ska äta en barnmatsburk klockan tre och träna ikväll.

Usch, jag kan verkligen inte formulera mig idag men ni förstår kanske vad jag vill få fram i alla fall. :)

Pinsamt

Jag vet inte riktigt vad jag ska börja med med tanke på hur dåligt jag uppdaterar bloggen nu. Det har hänt en del men jag kommer knappt ihåg allt. Jag kan väl börja med de pinsamma nyheterna. Jag har gått upp i viktden här veckan! Jag var duktig hela veckan men jag gick ändå inte ner så mycket av någon anledning men igår fick jag en total hetsätarattack och idag har jag gått upp precis allt. Jag skäms så otroligt mycket över att jag aldrig bara kan ta tag i det här. Om jag ska se något positivt i allt det här så är det väl att jag inte tyckte att godiset som jag köpte var gott nu när jag inte har ätit socker på ett tag så nu vill jag inte ha mer...någonsin. Dessutom slängde jag just allt som var kvar och alla som känner mig vet att jag har sjukligt svårt att slänga bort mat och dylikt.

Jag kommer inte alls att ha gått ner två kilo per vecka när jag kommer hem i februari men om jag verkligen ligger i nu, vilket jag ska, så borde jag nästan kunna gå ner till den vikten som har varit min lägsta någonsin och det måste väl räknas som något i alla fall.

Avslutar med en fruktansvärt komisk kommentar från äldsta barnet som jag tar hand om.

"J. Hur gör du för att hålla dig så smal?"

HA, HA, HA! Jag tror nog minsann att det är barn som har en skev verklighetsuppfattning och inte jag. ;)


Morgondagens mat

Idag fick jag äntligen chans att väga mig och se hur illa det verkligen var ställt. Allt som ajg gick ner i början av veckan gick jag upp under hetsen men jag har inte gått upp de kilona jag gick ner veckan innan. Nu är det ny vecka och jag har redan tabbat mig lite. Inte hetsat men tillräckligt för att det ska kännas jobbigt. Problemet är att jag har sett fram så mycket emot att få åka och handla allt jag behöver så när jag inte fick ta bilen till finskan (och även affären) idag fick jag ett totalt sammanbrott och kände att jag struntade i allt. Samma sak blir det imorgon så jag får inte handla eller träna förrän på onsdag.

Så! För att undvika överätning imorgon skriver jag nu upp vad jag får äta imorgon så att jag inte frestas till synd hehe.

Omelett gjord på två ägg - cirka 150 kcal
En naturdiet drinkmix - 110 kcal
Möjligtvis en bit tomat eller liknande men inte om jag har gått upp i vikt från idag tills imorgon.


Barnmat

Jag glömde en sak i det förra inlägget. jag har aldrig provat det tidigare men jag funderar faktiskt på att köpa barnmat! det jag menar är de där små burkarna med fruktpuré. Det smakar faktiskt helt okej, är kalorifattigt och de kalorierna som finns är "bra" om man nu kan säga så.


Matlista

Hej.

Jag har gjort bort mig totalt den här helgen och kommer garanterat ha gått upp allt när jag väger mig på måndag. Men det orkar jag inte prata om nu. Eftersom F bad mig att dela med mig av listan av nyttiga saker som jag ska kunna äta små mängder av gör jag nu det för att blickas framåt istället. Tanken var att jag skulle göra iordning en receptsamling men jag har inte kommit så långt. Jag är inte så kreativ men jaja...

1. Keso - Keso är min bästa vän. Nyttigt, gott och ganska mättande. Jag brukar äta med skivad banan och från och med nu tänkte jag också prova med äpple och kanel istället. Men när det gäller keso går det att välja nästan vilka tillbehör som helst.

2. Tonfisksallad med massor av gurka och tomat som är kalorifattigt.

3. Havregrynsgröt - Mättande kalssiker. Jag är ju beroende av bär så lite lättmjölk/fettfri mjölk, havregrynsgröt och bär eller möjligtvis ett fåtal mandelflarn kan vara okej.

4. Omelett - Går att göra på vatten så blir det supernyttigt. Jag äter mest med svamp eller naturell. Ägg är över huvud taget en riktig life saver för min del.

5. Frysta grönsaker.

6. helt naturella nötter - Mycket kalorier men kan vara en riktig räddare från allt socker om man är på gränsen att börja hetsa. Naturella cashewnötter.

7. Konserver - Konserver med olika sorters bönor, groddar eller annat.

8. Naturdiet - Haha det kanske inte borde räknas men jag ska prova några Naturdiet-drinkar som jag fick av en kompis för läneg sedan.

9. Bär - Inga kommentarer. Är sjukt gott till allt.

10. Grönt te - Visserligen ingen maträtt men det brukar dämpa sötsuget för mig så det ska jag satsa på.

11. Citronvatten - har inte provat än men för ett tag sedan fick jag höra att man ska dämpa sötsug genom att äta mer surt. Låter vettigt så det ska jag prova.

12. Frysta jordgubbar/hallon. Ingenting som jag kommer göra nu men när jag är hemma i Sverige måste jag alltid ha frysta bär eller frukt hemma för att stilla suget.


Just det. Listan är lite tråkig för jag kommer använda mig av mycket ingredienser som inte behöver stå i kylskåp. Vill helst inte att familjen är i Finland ska se att jag köper min egen mat. Fyller på listan när jag har provat mig fram lite. Men jag försöker att satsa på saker som går att kombinera med nästan allt så blir det inte så tråkigt som det kanske låter.


#!?FNK!#

Åh vad jag hatar mig själv just nu. Idag har jag misslyckats totalt och jag fattar inte ens varför. Så jävla onödigt. Jag har varit sjukt duktig hittils och gått ner en hel del i vikt men jag är på allvar helt övertygad om att jag har gått upp allting imorgon och måste börja från ruta ett igen. Om inte annat så lär två kilo den här veckan köra sig totalt men ag kämpar på för att komma så nära som möjligt. Måste köpa keso!! Försökte med att göra en sjutk fin tonfisksallad idag men keso är verkligen det enda som kan hindra mig från att hetsa konstigt nog. Dessutom hade A med sig mitt favoritbröd hem idag. Bröd är för alla som inte vet det min svaghet nummer ett.

Jag vet att jag får skylla mig själv. Jag vet redan att det är jag som bestämmer över mig och att jag borde sluta gnälla över alla misslyckanden. Men samtidigt så ser jag det så här. Att ställa fram mat framför mig är som att ställa fram en flaska sprit till en alkolist eller att uppmuntrande lämna över en spruta till en heroinist. Och nej, jag skäms inte alls för att dra den liknelsen.

Fail

Nu är jag sedan snart en vecka på plats i Finland igen. Känner bara tomhet. Allt är bra och alla är snälla men jag orkar inte. Här om dagen fick jag en helt sjuk stark känsla/uppenbarelse om att jag inte hör hemma här. Jag borde inte vara här för det är inte rätt ställe för mig. Min reaktion på den här uppenbarelsen? Ingenting. Bara tomhetskänslor och det är ännu värre än om jag faktiskt hade känt någonting. Det enda jag kände nu var som en stor klump i hjärtat men inga riktiga känslor. För övrigt börjar jag oroa mig för mitt hjärta. Det är som om jag har förstört det för det känns hela tiden som att det ska antingen stanna eller rusa som utav bara helvete.

Anyway. Maten gick bra tills jag var dum nog att väga mig för några dagar sedan. Jag hade gått ner nästan ett och ett halvt kilo vilket var bra om man bortser från att jag då började unna mig saker. Har nog gått upp allt igen nu. Imorgon blir det nya tag. Ska ner två kilo nästa vecka. Ska ta min startvikt imorgon, förnya träningskort och köpa keso samt banan. Det enda jag är beroende av som trots allt är nyttigt.

Gah jag vill hem. Sätta mig på första bästa flyg och bara åka hem. Mitt liv finns inte här. Det här är en illusion av det liv som jag inte är menad att leva. Jag måste ta itu med mina riktiga problem istället för att fly till nya platser och hoppas att det ska lösa allting åt mig. Som om problemen inte låg djupare inom mig än så.

Semester

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev vilket helt enkelt beror på att jag och bloggen har haft en välförtjänt och absolut nödvändig semester. jag har varken haft ork eller tid att skriva och då kan det lätt kännas ganska värdelöst att försöka klottra ner någonting.

Min vikt har varit stadig väldigt länge nu och nej det är ingenting positivt eftersom jag har stått stilla på min tjockisvikt i all evighet. Men nu ska det bli ändring på det. Efter att ha träffat F och fått välbehövlig motivation igen har vi bestämt oss för att gå ner 2 kilo i veckan fram tills februari när jag kommer tillbaka till Sverige igen. Eftersom jag även lyckades få igång min krångliga våg idag så kommer jag räkna min vikt rån måndag till måndag. Vågar inte skriva ut min vikt här än men kommer uppdatera om hur det går oc hur mycket jag går ner eller upp. Det här är min chans och det känns som att det är den sista chansen jag kommer få att lyckas. Det måste alltså gå bra annars är jag körd.

Annars har det varit en typisk jul men alldeles för mycket mat och socker. Som tur är har jag åtminstone hunnit med att träna några gånger under de här veckorna.  Det var så underbart skönt att få komma tillbaka till mitt eget territorium och träna igen. Dock känns det lite smått jobbigt att åka till Finland nu. My secret crush går ju på samma träningspass som mig så jag skulle gärna stanna här bara för träningens skull haha.

Nej men imorgon åker jag tillbaka till Finland. Något som hade varit okej om det inte vore för att jag är genomförkyld och ska resa med flyg. Mycket roligt. Hoppas att någon hämtar mig på flygplatsen i alla fall. De är ju så fruktansvärt glömska där borta.

Anyway. Näsa gång jag uppdaterar är jag antagligne tillbaka i den finska vardagen igen men med ett lite smalare mål än sist.

Stay strong. <3

RSS 2.0